Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά: Μείωση χρέους συνταξιούχου με άνεργη γυναίκα και 2 παιδιά

Δημοσίευση: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012
Πηγή: thebest.gr

Συνοπτικά: Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Ερινεού γίνεται διαγραφή χρέους 94.000 € και υπολείπεται πληρώσει τα υπόλοιπα 66.000 € σε 19 χρόνια.

Τη μείωση του χρέους του σε τρεις τράπεζες και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πέτυχε ένας συνταξιούχος από το Αίγιο με άνεργη σύζυγο και δύο άνεργα επίσης παιδιά, ηλικίας 33 και 29 ετών.

Όπως αναφέρει το παράρτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, στην οποία είχε καταφύγει ο συνταξιούχος, το χρέος του, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Ερινεού,  μειώθηκε κατά 94.000 €.

Η οφειλή του στις τρεις τράπεζες και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανερχόταν στις 162.000 €. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να πληρώσει 66.000 €σε 19 έτη.

Το περιουσιακό στοιχείο του συνταξιούχου είναι η κατοικία του, η αξία της οποία κρίθηκε στα 58.000 €, ενώ το μοναδικό του εισόδημα, η σύνταξή του ανέρχεται στα 1136 €.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, Τάσος Νικολαδάκης, το θετικό σε αυτή την απόφαση είναι ότι και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εμπίπτει στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και καλεί τον κόσμο που έχει δανειστεί από αυτό να κάνει χρήση του νόμου, παρά τους περί αντιθέτου, ισχυρισμούς του ταμείου.

Προσθέτει δε ότι αρκετός κόσμος , γύρω στους 3.500 έχουν επισκεφθεί το γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, ζητώντας βοήθεια για τα χρέη τους. Από αυτούς το 20% έχει μπει στη διαδικασία χρήσης του νόμου.

"Αυτοί που χρωστούν είναι πολύ περισσότεροι σαφώς και ίσως δεν έχουν πειστεί για το νόμο. Να πάνε στις ενώσεις καταναλωτών γιατί οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν έχουν καμία σχέση με τις ρυθμίσεις των τραπεζών", εξηγεί ο κ. Νικολαδάκης.

Ελευθερία Μακρυγένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου